perjantai 13. joulukuuta 2013

Vastapallot - Z / Kamelot-Forever

Kamelot - Forever
             Karma– 2001 – USA

©inferno.fi

NIMIToomioZ
SOITTO/LAULU12
SÄVELLYS/SOVITUS02
LYRIIKAT02
TUNNELMA/MEININKI12
LEGENDAARISUUS02
YHT210

Tutustumisalbumi: Kamelot - Karma





Z (Klikkaa nimeä!)

Mun listalla kaikkien aikojen paras biisi. Nopea ja melodinen. Kertosäkeen melodia ei tosin ole poikien omaa käsialaa, vaan sen on säveltänyt norjalainen klassisen musiikin säveltäjä ja pianisti Edward Grieg (1843-1917). Biisissä on myös hienot sanat. 


Tämä on biisi, jonka haluaisi soitettavan omissa hautajaisissaan. Biisi löytyy levyltä Karma, jolla koko bändi on huikeassa vedossa. Tällä levyllä Kamelot erottui power metal-bändien massasta kuin hevimies tangomarkkinoilta. Olin jo aika lailla väsynyt powermetalliin, kunnes kuulin tämän biisin vuonna 2001.

Toomio

Kamelot oli power metallin suurkulutusvuosina bändi, joka tuotti odotuksiin nähden suurimman pettymyksen. Odotin kansien ja kehujen perusteella enemmän. Nopeampia sooloja, parempia sävellyksiä, mahtipontisempaa laulua. Mutta Youngblood olikin nimestään huolimatta enemmän säveltäjä kuin tilumies ja Khan turhan teatraalinen. Tuskassa näin nämä 2010, enkä ole hetkeen paljon teennäisempää nähnyt. ei tällaista fantasiametallia saa soittaa tosissaan.

Forever. Heti lähti perin omalaatuisella nimellä. Että ihan ikuisesti. Ikuisesti taitaa myös jokainen voimametallibändi tehdä uransa aikana Forever-nimisen kappaleen. On sitten sanatkin niin hyvät, että olisin itse tehnyt tuollaiset ehkä 14-vuotiaana. Jos miinusta voisi antaa, niin antaisin.

Sävellys nyt ei läpeensä kehno ole, ja onhan tässä menoa. Khan on varmaankin ihan pätevä kaveri, vaikkei enää taida stressin takia bändissä ollakaan. On vain niin tolkuttoman tavallinen ääni.

Tämä on liian harmitonta. Liian jenkkiä ja valmiiksi pureskeltua. Toivottavasti uusi ruotsalainen laulaja tuo uutta ilmettä sävellyksiin. Zori, Zeta mutta ei lähde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti